Δημιουργία Γερμανο-Ελληνικού Ιδρύματος Νεολαίας

Στη δημιουργία Γερμανο-Ελληνικού Ιδρύματος Νεολαίας προχωρούν Ελλάδα και Γερμανία, με στόχο την ανάπτυξη της γερμανο-ελληνικής φιλίας και στην εμψύχωση των νέων για την ευρωπαϊκή ιδέα.

Η ομοσπονδιακή οπουργός Νεολαίας της Γερμανίας Καταρίνα Μπάρλεϊ και ο γ.γ. Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του υπουργείου Παιδείας αυσανίας Παπαγεωργίου, υπέγραψαν συμφωνία, στο Βερολίνο στις 26 Ιουλίου, η οποίακαθορίζει τις περαιτέρω ενέργειες για τη δημιουργία και έναρξη εργασιών του Ιδρύματος το 2019.

«Πολλά είναι αυτά που ενώνουν Γερμανία και Ελλάδα  Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την εμβάθυνση μίας πολιτικής συνεργασιών για την νεολαία μας», είπε η κ. Μπάρλεϊ.

Ακόμη, ανέφερε ότι «όποιος παίρνει μέρος σε μια ανταλλαγή, αποκτά μια νέα εικόνα για τον κόσμο. Το σημαντικότερο απ όλα είναι να ενθουσιάσουμε τους νέους ανθρώπους  για την ευρωπαϊκή ιδέα και  την προώθησή της».

Γερμανοελληνική ανταλλαγή νέων

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Η Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας ενισχύει οικονομικά την γερμανοελληνική ανταλλαγή νέων από το 2016. Περισσότερες από 200 γερμανοελληνικές εξωσχολικές συναντήσεις νέων έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο ενός ειδικού προγράμματος.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Νεότητας προωθεί και στηρίζει τις ανταλλαγές νέων με την Ελλάδα μέσω διαφόρων προγραμμάτων και δραστηριοτήτων και με πόρους που προβλέπονται για το παραπάνω  Ίδρυμα.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρώτη προσπάθεια γερμανο-ελληνικής ανταλλαγής νέων μεταξύ Κολωνίας και Κεφαλονιάς για σπουδαστές ηλικίας 17-27 ετών και τους δασκάλους τους.

Το πρόγραμμα με την επωνυμία «Beruf.Kennen.Lernen» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του θέματος «επαγγελματική εκπαίδευση» του γερμανοελληνικού προγράμματος ανταλλαγών υπό την αιγίδα του ομοσπονδιακού τπουργείου Οικογενειακών Υποθέσεων, Τρίτης Ηλικίας, Γυναικών και Νεότητας, το φθινόπωρο του 2015 στην Κεφαλονιά και στις αρχές του 2016 στην Κολωνία.

Στη διοργάνωση  του πρώτου εγχειρήματος γερμανο-ελληνικής συνάντησης νέων συνεργάσθηκαν από γερμανικής πλευράς ο Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος DHW και το Γραφείο Παιδιών, Νεολαίας και Οικογένειας του δήμου της Κολωνίας και από ελληνικής πλευράς το lernort.aloniwerk στην Κεφαλονιά.

Ο DHW δείχνει έτσι την υποστήριξή του στο Γερμανο-Ελληνικό  Ίδρυμα Νεολαίας και τη σημασία που του αποδίδει για τη βελτίωση και ενίσχυση της γερμανοελληνικής φιλίας και συνεργασίας.

naftemporiki.gr

Advertisements